Kharkiv Music Fest

Закрыть

10.02.21

Раді поділитись чудовою новиною – остаточно сформована програма цьогорічного фестивалю. Фестиваль, як і планувалось буде присвячений творчості Людвіга ван Бетховена. Та зазначимо, що протягом двох тижнів харків'яни та гості міста зможуть послухати не тільки найпопулярніші твори Бетховена, включаючи всі його 32 сонати, а й твори інших світових та українських класиків – Моцарта, Мендельсона, Мусоргського, Скрябіна, Станковича.

25 березня запланований Promo Concert KharkivMusicFest-2021 – презентація фестивалю, на якій організатори розкажуть про фестиваль, розмаїття його проектів. Запрошеним гостем події стане французький віолончеліст Готьє Капюсон, який виступить у супроводі одного з найуспішніших недержавних оркестрів України – New Era Orchestra під керуванням харизматичної Тетяни Калініченко.

Відкривати фестиваль буде концерт Фестивального оркестру KharkivMusicFest.

7 квітня в Великій залі Харківської філармонії зберуться музиканти з 10 країн: України, Чехії, Греції, Італії, Естонії, Грузії, Словаччини, Польщі, Німеччини тощо. В програмі концерту прозвучить музика Людвіга ван Бетховена та Мирослава Скорика, під орудою азербайджанського диригента Фахраддіна Керимова.

10 квітня вперше в Україні дасть сольний концерт всесвітньо відомий піаніст з Великобританії Пол Льюїс. Його виконання фортепіанних творів Бетховена і Шуберта отримало одностайне визнання критиків і слухачів у всьому світі та закріпило його репутацію як одного з найвидатніших світових інтерпретаторів класичного репертуару Центральної Європи. У програмі концерту в Харкові – шедеври фортепіанної класики: музика Моцарта, Мендельсона, Мусоргського, Скрябіна.

13 квітня відбудеться концерт-нагородження лауреатів II Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського. Переможці молодшої та старшої групи представлять свої твори для вокалу і фортепіано, а також для змішаного хору a capella.

В рамках KharkivMusicFest вперше в Україні пройде безпрецедентна подія – «Сонатний марафон», який триватиме з 17 по 18 квітня. Протягом двох днів двадцять кращих піаністів з усієї країни виконають всі 32 сонати Бетховена.

У цьому році в рамках фестивалю концертує не один, як зазвичай, а цілих два Фестивальних оркестрів: 21 квітня відбудеться концерт Дитячого фестивального оркестру, в складі якого зіграють 50 юних музикантів з Харкова (склад Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest), а також обдаровані діти з усієї України. Диригувати концертом буде молодий диригент з Німеччини білоруського походження Віталій Олексейонок.

Закриття KharkivMusicFest-2021 ознаменується одним з наймасштабніших та насичених по глибині і експресивності концертів фестивалю, який відбудеться 24 квітня. В програмі вечора – прем'єра в Харкові «Страсті за Тарасом» Євгена Станковича та виконання відомої симфонії Людвіга ван Бетховена – Симфонії №9. Твори прозвучать у виконанні Національної хорової капели України «Думка» та головного оркестру країни  – Національного симфонічного оркестру України. За диригентським пультом – визнаний український маестро, народний артист України Володимир Сіренко.

Крім того, не залишаться без уваги дитяча та молодіжна аудиторія, яким організатори фестивалю завжди приділяють особливу увагу. В цьому році вперше в рамках фестивалю публіці буде представлений такий жанр класичного мистецтва, як балет – глядачі побачать постановку «Чиполліно». «Чиполліно» – проект-колаборація Харківської дитячої хореографічної школи та Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest. Проект унікальний тим, що його учасники виключно діти, як на сцені, так і в складі оркестру. Кращі харківські танцюристи та музиканти подарують своє мистецтво харків'янам 10-11 квітня. За диригентським пультом – Юрій Янко, головний диригент Харківської філармонії, Заслужений діяч мистецтв України.

Чекає на харків'ян і насичена освітньо-просвітницька та альтернативна фестивальна програма.