Kharkiv Music Fest

Закрыть

03.08.20

Місце проведення було обрано невипадково – Саржин яр, одна з локацій Art piano, місце споглядального відпочинку харків'ян.

Цього разу в Саржиному Яру юні учасники Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest грали разом з дорослими музикантами. Вони виконали 7 класичних творів таких композиторів як Чайковський, Штраус, П'яццола.

Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest існує з 2019 року. У ньому грають близько 60 осіб з різних музичних шкіл Харкова. Мета створення оркестру – об'єднати талановитих дітей і підлітків у віці 10-17 років і дати їм можливість музиціювати разом, знайомитися з шедеврами класичної музики і виступати на кращих концертних майданчиках міста, а пізніше інших міст та країн.

Презентація камерного складу колективу відбулася на сцені органного залу Харківської філармонії в рамках проєкту «Класика для молоді» 3 грудня 2019. Завдяки фінансовій підтримці KharkivMusicFest участь для дітей є безкоштовною.

Концерт на відкритому майданчику було вирішено провести, щоб порадувати харків'ян і гостей міста живою класичною музикою.

«Ми вибрали саме 30 липня Міжнародний день дружби, тому що такі ж теплі почуття, які викликає в людях дружба, викликає і музика, – розповідає Марія Горбонос, виконавчий директор KharkivMusicFest. – Музика об'єднує, говорить для всіх зрозумілою мовою прекрасного. Вірю, що такі музичні експромти в якійсь мірі роблять людей краще, і дуже рада, що знаходимо відгук у людей».