Kharkiv Music Fest

Закрыть

06.07.20

Поспішаємо поділитися чудовою новиною – Kharkiv Music Fest в рамках проєкту «Арт-піано» подарує місту 20 піаніно!

У цьому році фестиваль мав відбутися в Харкові в березні, однак через складну епідеміологічну ситуацію і введення карантину основна концертна програма була скасована.

«В рамках проєкту Art Piano Kharkiv Music Fest подарує місту близько 20 піаніно. Головна артерія, де будуть виставлені інструменти, – вулиця Сумська: фонтан «Дзеркальний струмінь», пам'ятник Тарасу Шевченку, «Стєкляшка», метро Історичний музей, Харківська філармонія і тощо. Також, інструменти встановлять в аеропорту, Саржиному яру, дружніх нам креативних просторах, – розповідає Марія Горбонос, виконавчий директор KharkivMusicFest. – Традиційно грати на інструментах зможуть всі бажаючі».

Всі інструменти – авторські, їх створювали за спеціально розробленими ескізами учні харківських шкіл, відомі харківські художники і дизайнери. Піаніно налаштовані та зберегли свою музичну функцію.

Серед художників, які в цьому році перетворили піаніно в твори мистецтва: всесвітньо відомий дизайнер і каліграф Олексій Чекаль, сучасний український художник-монументаліст, графік, автор об'єктів та інсталяцій Роман Мінін, українська художниця, автор арт-терапевтичних методик, волонтер Олена Щеглова.

«Помилуватися інструментами, а також зіграти на них можна буде до кінця серпня, – каже Марія Горбонос. – Потім піаніно будуть передані соціальним і культурним установам: в дитячі сади, музичні школи, лікарні, бібліотеки».

Зробити з піаніно унікальний арт-об'єкт та розмістити його людному місці – ця історія не нова. І надихнув нас на це проєкт британського художника Люка Джеррама «Play me, I'm yours» («Грай, я – твій»), в рамках якого майже 2 тисячі піаніно були встановлені в 60 містах по всьому світу. Так народився проєкт Art Piano, який об'єднав музику і арт.

Знайти об'єкти Art Piano можна буде на таких відкритих локаціях:

  1. Пл. Конституції (поруч із Історичним музеєм),
  2. Ст.м. «Пл. Конституції» (біля Градусника),
  3. Аеропорт,
  4. Сквер Стрілка,
  5. «Дзеркальний струмінь»,
  6. Сад Шевченка (біля пам'ятника Т. Г. Шевченка),
  7. Харківська філармонія,
  8. Ст.м. Університет («Стєкляшка»),
  9. Центральний палац одруження,
  10. Центральний парк відпочинку ім. М.Горького,
  11. Сквер ім. Я. Мудрого (поруч зі ст.м. «Пушкінська»),
  12. Ст.м. «Архітектора Бекетова» (біля пам'ятника Закоханим),
  13. Саржин яр,
  14. ст.м. «23 серпня» (біля пам'ятника Солдату-визволителю),
  15. «Культура звуку», Харківська набережна, 6,
  16. Minin Art Hub (пров. Симферопольський, 6),
  17. Банк Схід (вул. Сумська, 65).