Kharkiv Music Fest

Закрыть

14.05.20

Організатори фестивалю запустили інтерактивний проєкт «Дізнайся, який ти композитор»

На початку травня організатори Kharkiv Music Fest запустили розважальний проєкт «Дізнайся, який ти композитор».

Ідея полягала в тому, щоб з одного боку привнести fun-елемент в досить консервативну частину мистецтва – класичну музику, з іншого – познайомити або нагадати максимально більшій аудиторії про найбільш відомих світових композиторів та їхні твори.

Завдання було зробити кінцевий продукт цікавим, корисним і інтерактивним, створити таку історію, яка показала б красу класичної музики, зробила її привабливою для молоді та конкурентною із сучасними музичними напрямками.

Для реалізації задуманого була запрошена команда агенції Gwara Media, яка з готовністю підтримала цю ідею.

«Головним викликом для нас був візуальний концепт класичних музикантів в цифровому 3D стилі, – розповідає Сергій Прокопенко, керівник Gwara Media. – Звичайний графічний дизайн не може передати всіх особливостей зовнішнього вигляду, його необхідно допрацьовувати вже в живому вигляді, у вигляді маски. І, звичайно, механіка та реальний користувальницький досвід здорово відрізняються – навіть найкращі ідеї необхідно оптимізувати і доточувати, щоб проект був цікавий і зрозумілий для користувачів».

«Сьогодні існує безліч прикладів застосування технологій віртуальної і доповненої реальності в різних галузях: медицині, рекламі, освіті, мистецтві тощо. Сміливі експерименти художників, танцюристів і кінематографістів все частіше стають предметом активного обговорення. І ми вирішили йти в ногу з часом та створити проєкт, який би привніс в класичну музику інші форми вираження, – коментує Марія Горбонос, виконавча директорка Kharkiv Music Fest. – Мені здається, у нас вийшло створити цікавий пізнавально-розважальний продукт. Тим більше, що в умовах карантину, коли люди не мають можливості провести час так, як хотілося б, в умовах величезної кількості поганих новин і тотального песимізму, нам хотілося подарувати трохи позитиву. І звичайно, нагадати, що погане проходить, а музика вічна».

Приміряти наші маски композиторів і дізнатися #Хто ти сьогодні – життєрадісний Моцарт або похмурий Бетховен, можна перейшовши за посиланнями:

https://cutt.ly/kyc7bbo   для Фейсбук,

https://cutt.ly/pyc7nUZ  для Інстаграм