Kharkiv Music Fest

Закрыть

27.09.20

1 жовтня в Міжнародний день музики в Харкові відбудеться концерт класичної музики «Класика для молоді». Виконувати відомі класичні твори буде Харківський камерний оркестр Nova Sinfonietta та Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest. Диригувати буде спеціально запрошений гість Віталій Алексейонок диригент та художній керівник оркестру Мюнхенського університету.

Другий рік поспіль у Міжнародний день музики організатори Міжнародного фестивалю KharkivMusicFest радують харків'ян хорошими новинами і подіями. У минулому році в цей день був анонсований старт прийому робіт до Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Б. Лятошинського. В цьому ж році жителів і гостей міста запрошують на концерт класичної музики «Класика для молоді».

Незважаючи на те, що в назві згадується молодь, концерт буде цікавий всім віковим категоріям.

«Популяризація класичної музики – одне з пріоритетних завдань KharkivMusicFest. Проєкт «Класика для молоді» націлений на вкрай важливу для цієї теми аудиторію –  школярів і студентів, – розповідає виконавчий директор KharkivMusicFest Марія Горбонос. – Проєкт включає в себе не тільки концертні виступи, але й серію лекцій, які проходять в харківських вузах і школах. Такий формат передбачає не нудну розмову, а інтерактивну і пізнавальну розповідь про класичну музику, в якій лектор вчить правильно її слухати і розуміти. Класика завжди актуальна, вона може бути модною і цікавою для молодіжної аудиторії – такого висновку приходять слухачі лекцій».