Kharkiv Music Fest

Закрыть

Новини

Підсумки року-2023: фестивальні цікавинки

27.12.23

У грудні всі ми підбиваємо підсумки зробленого. І це не просто традиція – на основі висновків завжди народжуються нові ідеї та рішення, які й рухають життя та увесь світ вперед.
Про досягнення, проєкти та загальну фестивальну діяльність – максимально змістовно в нашому обзорі, який ми зробили в вигляді цікавих фактів.

Детальніше

KharkivMusicFest ініціював проведення «Музичного салону»: про що говорили

26.11.23

На початку листопада KharkivMusicFest не тільки презентував в Національній філармонії спеціально створену програму «Медитації в часі», але й ініціював проведення Музичного салону «Відкрита філармонія». Івент мав формат інтелектуальної зустрічі з темою «Слухати-чути-відчувати».

Детальніше

На фестивалі у Людвігсбурзі зібрали пожертви на підтримку KharkivMusicFest

20.11.23

Культура є важливою частиною життя кожної людини і суспільства в цілому. Через війну росії проти України робота митців, працівників культури, громадських ініціатив, проведення заходів постійно перебуває під загрозою.
Та ми невимовно тішимось з того, що попри все у нашого фестивалю з’явилося багато друзів у різних країнах. Завдяки цьому KharkivMusicFest втілив кілька яскравих проєктів, а українська музика була презентована європейським слухачам.

Детальніше

Фестиваль KharkivMusicFest в гостях Національної філармонії з цікавими прем’єрами

26.10.23

Початок листопада в Національній філармонії України відзначиться кількома прем’єрами – виступом диригента Рока Фаргаса (Іспанія – Німеччина) із Національним ансамблем солістів «Київська камерата», прем’єрою твору сучасного композитора Дмитра Малого та спеціально створеною для Національної філармонії програми «Медитації в часі» фестивалем KharkivMusiсFest.

Детальніше

Відзначаємо Міжнародний день музики онлайн-прем’єрою танцювальної вистави In C

27.09.23

1 жовтня до Міжнародного дня музики на офіційному youtube-каналі нашого фестивалю ми презентуємо відеозапис вистави In C. Вперше в Україні вистава була представлена в рамках фестивальної програми KharkivMusicFest-2023.

Детальніше

KharkivMusicFest в гостях музичного фестивалю Узедом (Usedomer Musikfestival)

25.09.23

27 вересня в рамках музичного фестивалю Узедом (Usedomer Musikfestival) відбудеться концерт українських композиторів «KharkivMusicFest в гостях». На концерті також буде виконано твори переможця Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського Максима Поплиньского.

Детальніше

Читайте Блог KharkivMusicFest та ставайте нашими авторами

19.07.23

Як почати слухати класичну музику, ТОП класичних творів, які нікого не залишать байдужими, про культуру, як інструмент соціальної інтеграції, як саме драматичне сьогодення дає нам шанс віднайти своє коріння та показати себе світ – про все це ви можете прочитати в нашому Блозі.

Детальніше

Твори лауреатів конкурсу Бориса Лятошинського прозвучать в Брюселі

13.07.23

16 липня в Брюселі в рамках Walden Festival відбудеться концерт «Musicians from belgium to Ukraine». На концерті буде виконано твори переможців різних років Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського. Ці твори написані виключно у воєнний час від лютого 2022.

Детальніше

«Паганіні в спідниці» та музика війни. KharkivMusicFest відзначився гучними прем’єрами

29.06.23

Тисячі харків’ян відвідали десятки концертів класичної музики та арттерапевтичні івенти в рамках KharkivMusicFest. Відмінною рисою програми фестивалю цього року є те, що у програмі фестивалю – переважно українські імена як музикантів, так і композиторів, чиї твори були виконані.
Місія фестивалю розвивати Харків та Україну, об’єднувати людей за допомогою музики, та творити там, де інші руйнують. Організатором фестивалю є фонд громади Харкова «Толока».

Детальніше

Закриття фестивалю KharkivMusicFest-2023 відзначиться гучними прем’єрами

23.06.23

24 червня прогримить останній концерт фестивалю KharkivMusicFest-2023 — концерт «Gala Classic». У програмі концерту прем’єра твору Валентина Сильвестрова, написаного спеціально для виконання на KharkivMusicFest. Також вперше в Харкові буде виконано симфонічний твір Арво Пярта, який згідно зі статистикою лондонського музичного онлайн-журналу Bachtrack, є найбільш виконуваним сучасним композитором у світі. Крім того, для поціновувачів класики пролунають найвідоміші оперні арії Моцарта, Верді, Пуччіні та інші композиторів.

Детальніше

Уперше в Україні вистава «In C» німецької хореографки Саші Вальц

15.06.23

Уперше в Україні, у Харкові, 21 червня відбудеться прем’єра вистави «In C» німецької хореографки Саші Вальц на музику композитора-мінімаліста Террі Райлі. Вистава об’єднає магію хореографії Саші Вальц і талант 10 українських танцівників.

Детальніше

Концерт «Inside the War» — прем’єра творів, написаних під час війни

13.06.23

16 червня в арт-клубі Pintagon відбудеться унікальний концерт «Inside the War» — концерт музики, що написана виключно у воєнний час від лютого 2022 року переможцями різних років Всеукраїнського конкурсу молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського. Конкурс є частиною міжнародного фестивалю KharkivMusicFest з 2018 року. Прем’єра творів пройде для харківських слухачів, та вже в липні програма буде презентована в Бельгії, а восени в Німеччині.

Детальніше